בטיחות בצעצועים לילדים
במאמר זה נלמד אודות כללי בטיחות ויבואנית טיסנים בצעצועים לילדים. נביא לעיונכם מספר כללי בטיחות חשובים אשר יש ליישם אותם בייחוד כאשר הילדים בטנים ונחשבים בחזקת הגיל הרך: 1-3 שנים. אנו סמוכים ובטוחים שרוב הכללים יהיו וייראו הגיוניים אולם בשטח, כאשר אתם כבר עם ילדים באחריותכם לא תמיד קל לאכוף זאת. חשוב לדעת לשים גבולות למען בטיחותו של הילד כאשר הוא נוטל צעצוע שלא מתאים לו ועלול לסכן אותו.
הימנעות מצעצועים זעירים או חדים
ילד בגיל שנה שמשחק באבני לגו, לדוגמה, זו סכנה, שכן אלו אבנים עם פאות חדות וברובן הן קטנות מאד. יש לספק לו מוצרי בנייה חלופיים לגיל הרך, ויש לא מעט תחליפים בחנויות הצעצועים. הכלל תקף, כאמור, לכל צעצוע חד או קטן שהילד חשוף לבליעתו או לפציעה ממנו: גולות, כדורים קטנים, ועוד. יש לצייד את הילד בצעצועים דומים בגודל גדול יותר, וללא חלקים חדים כלל.
הימנעות מצעצועים בעלי תרכובות רעילות
הדגש במיוחד הוא על צעצועים שיש בהם עופרת. ההמלצה היא לפנות צעצועים כאלו מהבית על מנת למנוע חדירת חומר לא רצוי זה לגוף של הילד שלכם. במדינות רבות בעולם המערבי כבר נקבעו רגולציות מחמירות נגד משווקי צעצועי העופרת, וכאן כל שנותר הוא לקרוא את הכתוב על אריזת המוצר ולפעול בהתאם. אם אינכם בטוחים, בדקו את הנושא בקרב חבריכם והקולגות שלכם.
שמרו את מוצרי הכיס שלכם הרחק מהילדים
לא חסרים מוצרי קבע בכיסים שלכם שהילדים יכולים להיפצע או להסתבך בגללם. צרור המפתחות שלכם, שמכיל מפתחות וטבעות איחוד חדות, כלי העבודה שלכם – במידה ואתם עוסקים בשיפוצים. מוצרים אלו חשוב להרחיק מהישג ידם של ילדים בגיל הרך. הדבר תקף גם לתרופות שחייבות להישמר בקפידה בתוך הארון, הרחק מהישג ידם של הפעוטות. האם ניתן להשיג לילדים שלכם מוצרים דומים שיחושו שווים לכם? בוודאי! בשוק לא חסרים פסלי פלסטיק של מפתחות שנועדו בדיוק למטרה זו, פטישי פלסטיק קלים ולא חדים, וכל כלי אחר שמדמה את כלי העבודה או שגרת היום יום שלכם. השילוב בין שמירה על הילדים לקניית צעצועים שיתרמו להרגשת השייכות שלהם הוא צעד הבטיחות החכם ביותר עבור ילדיכם.
|